fredag 30. oktober 2009

Kon'nichiwa!

Da har den norske delegasjonen ankommet Japan, og hva skal man si? Dette landet er annerledes fra alt jeg noen gang har opplevd, og jeg regner med jeg aldri får se noe lignende igjen.

Tokyo from inside a moving bus.

Etter to meget turbulente landingsforsøk landet vi successfully på det tredje forsøket i Tokyo mandag 26. oktober. Fra første stund skjønte vi at vi var i Asia; mennesker med munnbind var over alt. Fra landingsterminalen bar det i tog til flyplassens hovedbygning, der vi måtte gjennom varmekameraer (svineinfluensa?), streng passkontroll og en bunch med folk.

Grunnen til den harde landinga var en tyfon som herjet Tokyo, og det fikk vi merke da vi kom til hotellet og skulle gå fra bussen til inngangen (ca 10 meter). Da ble vi gjennomvåte av det rene sunnmørsregn. Hjemlengsel! Etter en strabasiøs ferd gjennom Tokyos hovedjernbanestasjon for å få tak i billetter til neste dags ferd (som vi ikke fikk tak i), tilbrakte vi natten på et hotell med innrøyka rom, men morsomme do! Om du ville kunne doen spyle deg i rompa når du hadde gjort ditt fornødne, og det måtte jo jeg, nysgjerrig som jeg er, prøve. Men det var ingen behagelig opplevelse, og heldigvis fantes det en stopp-knapp.

Mitt og Maris rom i Tokyo. Det lå hver sin kimono på senga til oss
da vi kom!

Tirsdag tok vi tog tilsvarende strekninga Oslo-Bodø på litt over fire timer med hurtigtog (Shinkansen) fra Tokyo til Hiroshima. Der var vi på Peace Museum der det stort sett handlet om the A-bomb. Det gjorde stort inntrykk på de fleste av oss, og det gjorde også en forelesning vi hadde senere på dagen, der en dame som overlevde atombomben fortalte sin historie.

En klokke som var utstilt på fredsmuseet. Den stoppet akkurat
klokken 8.15, da atombomben smalt over Hiroshima.

I Hiroshima overnattet vi på Aster Plaza, som er et kulturhus/konferansesenter/internasjonalt studenthus. Det er for øvring ingenting her som minner om et studenthus; omtrent alle av oss har enkeltrom (litt deilig med privacy etter åtte uker boende oppå noen andre), med eget bad, og stoooor seng :)

I går, 29. oktober, hadde Mari bursdag, men vi fikk ikke feira så veldig mye siden vi har innetid ved midnatt. Vi var forøvrig også opptatt med hjemmebesøk hele kvelden. Det var en veldig interessant opplevelse, men jeg hadde for å være helt ærlig forventet meg noe litt mer eksotisk enn mozarella, kjøttboller og spaghetti til middag. Høydepunktet på kvelden var når de to døtrene i familien (7 og 10 år) lærte oss å lage origamifigurer (gjett hva jeg skal gi i julegave i år...? ;))

I kveld er siste kvelden i Hiroshima, og vi har nettopp hatt avskjedsfest på en liten café i nærheten av hotellet. Der var det buffét og konsert med et band som heter Asian Wings, noe som viste seg å være mye bedre enn forventet. Det var en fin avslutning på en dag som har inneholdt både nakenbading i japanske varme kilder og Shiatsu-massasje.

De neste dagene skal vi tilbringe i Kyoto, før vi setter kursen mot Tokyo og deretter Brisbane igjen den 7. november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar